franšiza friendly fire međunarodno širenje

Friendly Fire – hrvatska franšiza u Meksiku

Friendly Fire, inovativni gaming kafić budućnosti, donosi svježi pristup industriji igraonica i priprema se za širenje. Cilj je uzdići Frendly fire na nivo  prepoznatljivog brenda prisutnog na globalnom nivou. Osnivač David Kosir i Andrija Čolak, pokretač globalno poznate Surf’n’Fries franšize, udružili su snage kako bi Friendly Fire pretvorili u svjetski prepoznatljiv i uspješan brend.

Friendly Fire nije običan gaming kafić. On se ističe svojim jedinstvenim konceptom koji kombinira druženje i natjecateljsko gaming iskustvo. Ideja je proizašla iz čestih posjeta kvartovskim igraonicama koje su bile popularne u prošlim desetljećima. David Kosir, osnivač Friendly Firea, uvijek je nosio ideju kako bi otvaranje takvog gaming kafića bio odličan poslovni potez jer su na tržištu nedostajali slični koncepti.

Prvi koraci

Godine 2017., David je ostvario svoju viziju otvaranjem prvog Friendly Fire gaming kafića u Avenue Mallu u Zagrebu. Od tada su se proširili na nekoliko lokacija u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini te Austriji. Unatoč brojnim pokušajima sličnih koncepta, Friendly Fire ostvaruje zavidan uspjeh na tržištu.

Andrija Čolak, partner i konzultant za franšizno poslovanje u CFCG d.o.o., objašnjava da je Friendly Fire uspio stvoriti jedinstveno iskustvo za svoje korisnike. Iako se često misli da ljudi posjećuju gaming kafiće jer nemaju snažna računala kod kuće, Friendly Fire je pokazao da je glavni razlog socijaliziranje. Esports igre su najpopularniji izbor korisnika Friendly Firea zbog njihove kompetitivne prirode i mogućnosti igranja zajedno. League of Legends, CSGO, Apex, Valorant, Fortnite, PUBG, Rocket League i Call of Duty samo su neki od naslova koje igraju strastveni korisnici Friendly Firea.

Istaknuto je da Friendly Fire uspijeva gejmificirati gaming iskustvo. Oni nisu samo mjesto za igranje igara. Njihov softver omogućuje korisnicima da napreduju, osvajaju bodove za različite bonuse i natječu se za bolje pozicije na ljestvicama, stvarajući time dodatnu motivaciju za dolazak i igranje. Pristup se razlikuje od klasičnog modela plaćanja po satu. Aplikacija kroz koju korisnici koriste virtualnu valutu omogućuje im dinamičko cijenjenje ovisno o ponudi, potražnji i korisničkim bonusima.

Više od igre

Friendly Fire nije samo mjesto za igranje igara, već i platforma za druženje i ostvarivanje ciljeva unutar gaming zajednice. To ih čini izvanrednim izborom za sve generacije, posebno za Gen Z, koji se sve više ostvaruje kroz gaming. Friendly Fire ima svoju aplikaciju gdje korisnici imaju svoje profile i avatare s kojima ostvaruju različite nagrade i status ovisno o svojim postignućima.

Ono što Friendly Fire čini posebnim je njihova posvećenost kvaliteti i izdržljivosti gaming periferije. Umjesto da koriste gotove proizvode s oznakom svog brenda, Friendly Fire je razvio vlastitu gaming opremu. Time su osigurali visoku kvalitetu za svoje franšizere i korisnike. Osim toga, vlastitom opremom imaju kontrolu nad postavkama, omogućujući optimalno iskustvo igranja.

Nedavno su postigli povijesni uspjeh otvaranjem prve od trideset potpisanih franšiza u Meksiku. Ovaj korak označava njihovu globalnu ambiciju i namjeru da Friendly Fire postane sinonim za vrhunsko gaming iskustvo. S obzirom na eksponencijalni rast industrije e-sporta, Friendly Fire ima sve predispozicije da postane sljedeći hrvatski globalni franšizni fenomen.

Burza Franšiza

Lasīt citus rakstus